Shopping i Örnsköldsvik

Helgen har spenderats i Örnsköldsvik. Kan tipsa om tre inredningsbutiker för dig som har vägarna förbi:
 
Country by mail   ( har även webshop ) med shabby-chic stil
 
 
Esther & Jag  med modernare trendig stil med märken från Day, Bruka design, Missoni, etc.
 
 
Bohag mode & interiör med en avdelning designkläder och en större avdelning med design inredning från bland annat marimekko, iittala, eva solo, swedese, mfl
 
 
Kanske inte det lättaste att driva butik i Örnsköldsvik och det kan ju lätt bli stor konkurrens med tre inredningsbutiker men jag tycker att de har olika fokus och utbud så de kompletterar varandra bra. Tycker dessutom att man främst ska gynna de "små" handlarna istället för stora varuhus....Så här får de lite reklam från mig!
 
På Esther & jag köpte jag ljusstake från Bruka design. Nu blev den fylld med kastanjer men det går ju att byta ut till annat... kanske små julgranskulor till jul..
 

Härliga höst

 
Fotat med mobilkameran under en lunchpromenad.
 
Om ni vill kolla in mig Instagram så finns jag under axelinas.

Helgmys på spa

Helgen har spenderats i lugnt tempo på Skepparholmen spa i Nacka. Vi hade bokat ett spapaket med övernattning, trerättersmiddag, brunch och spa. Vi köpte till en 50 minuters duo massage som var fantastiskt skön.
Jättefin miljö och trevlig personal.  
 
 
 
Väldigt god mat och gott vin till är inte helt fel...
 
 
 
På söndagen tog vi en promenad kring området...
 
 
Hade bra utsikt från sovrummet som hade ett stort fönster ut mot havet. Efter promenaden började det regna så vi satt på rummet och tog det lugnt, kollade på färjorna som åkte förbi.. Sen var det dags för brunch!
 
 
Foto från spa avdelningen. Fantastiskt vacker mosaik vägg vid poolen. Fanns även utomhuspool och stor bastu...
 
 
 

Ruggiga höstkvällar...

 
Häromdagen så invigde vi kakelugnen! Sen vi flyttade in i maj så har vi inte haft tillfälle att testa den, inte läge på sommaren direkt. Så en ruggig höstkväll tände vi en brasa. Jag skulle ju kunna skriva här hur mysigt det var och vi satt där i romantiskt sken från elden och mös tätt omslingrande... 
 
Men sanningen är att vi fattade inte riktigt det där med alla spjäll som man ska öppna och stänga så det rökte in, och brandlarmet gick. Mannen svor. Jag blev sur. Mannen drog i spjällen och försökte få fart på elden utan att kväva den. Jag fick hämta instruktionsbok för att kolla hur man skulle göra. Till slut när elden ( äntligen!) var igång och det inte rök in så var liksom den där mys känslan inte riktigt sig lik.
 
Men övning ger färdighet eller hur?:)

Man blir ju nyfiken...

 
Idag hämtade jag ut mitt köp som jag gjorde igår på nätauktion hos auktionshuset Metropol. En tavla och två mindre silverfat blev mina inköp. Tavlan vann jag efter en del budgivning. Den är inte signerad vad jag har kunnat se ( kanske att det står något på baksidan av bilden men den är inramad och tejpad och jag vill inte öppna upp) så värdet kanske inte alls är mycket egentligen men  jag tycker att den är väldigt fin och ser välgjord ut.
 
Jag var väldigt sugen på en liten kinesisk skål också, jag budade 150 kr men sen väntade jag för att se hur budgivningen skulle gå. Tänkte att jag kunde slänga in ett bud ett par minuter innan stängning om priset låg rätt. Men sista halvtimmen rasslade det till rejält och skålen gick från 100 kr till 6100 kr!! Helt galet! Gissar att det var några kännare som budade som kände igen stämpeln och visste vad den är värd.  Nåja jag är nöjd med min fina tavla. Man kan ju undra vem hon var....?
 
 
 
 
 

RSS 2.0