Ett insnöat Stockholm

Gårdagen blev minst sagt en rejäl vinterdag men mängder av snö. Min busstur in till stan som vanligtvis brukar ta 15 min tog igår en timme. Men till slut kom jag in till stan och var på kurs hela dagen.
 
 
Men på eftermiddagen var snökaoset i full gång och alla bussar ställdes in och i princip de flesta tåg. Jag var och klippte mig och var klar kl 19. Kan säga så här.... jag kom hem kl 22.
 
Då hade jag promenerat till pendeltåget. Väntat en timme på pendeltåget. Smått underhållen av en kvinna som varannan minut gick fram till tavlan och kollade tiden och suckade och svor högt varje gång tiden ändrades. Folk är märkliga. Det hjälper ju verkligen inte att bli förbannad och stå och svära. En kort stund efter hon gett upp och gått därifrån så kom tåget!  Klev av i Älvsjö och fick vänta på annat tåg. Kom av i Handen och hade då ca 5 km promenad hem på oplogade trottoarer. Oftast så fick man gå på vägen istället för det gick inte att gå på sidorna.  En snäll bilist stannade faktiskt och skjutsade mig ca en km. Vi körde förbi en bil som hade fått sladd och precis tagit sig ur snövallen. Även en långtradare som stod still där en stressad förare skottade för fullt..
 
 
När jag kom hem så var det parkerade bilar längst hela vägen för inga bilar kom in på sin gata i villaområdet. Det var 1,5 meter snövall in på tomten och sen en meter snö över hela gården. Klockan var 22 och jag hade inte ätit middag men det var ju bara att sätta igång att skotta.
 
 
Som norrlänning kan man tycka att det blir alltid sånt liv och utropas att det är snökaos vid bara några cm snö, men nu var det faktiskt snökaos. Helt galet mycket snö på kort tid.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0