Årets julklapp!

Under julhelgen har min bror med fru varit här i Stockholm för att fira jul. De bor annars i Göteborg. De hade beräknat att deras första barn skulle komma i mittten av januari och han hade inte vänt sig än så de tänkte att det var lugnt att åka upp. Men på julaftons morgon tyckte den lilla kotten att det var dags att titta ut och se världen! In till förlossningen med de smått nervösa föräldrarna. Efter lunch tittade lilla kotten ut fullt frisk.
 
 
Han är så fantastiskt fin och söt!
 
Året började på värsta sättet när pappa gick bort men slutade så här fantastiskt! Och så roligt att han kom nu under julen så att vi i Stockholm fick vara med om detta. Annars missar man ju så mycket när man inte bor i samma stad.
 
Äntligen faster!:)
 
 
 
 

God Jul!

Önskar er en god jul! Idag har vi klätt granen, hängt krans på ytterdörren och nu förbereds maten för morgondagen.
 
 
 
 
 

Granen står grann i stugan

 
 
 

Redo för nobelfest!

 
Funderar på vilken tiara jag ska välja att ha på mig ikväll till Nobel sändningen.. det måste ju passa ihop med mysbyxorna..
 
 

Fördelarna...

Det finns ju fördelar med snön också och det är ju att det blir så fantastiskt vackert...
 
 
 

Ett insnöat Stockholm

Gårdagen blev minst sagt en rejäl vinterdag men mängder av snö. Min busstur in till stan som vanligtvis brukar ta 15 min tog igår en timme. Men till slut kom jag in till stan och var på kurs hela dagen.
 
 
Men på eftermiddagen var snökaoset i full gång och alla bussar ställdes in och i princip de flesta tåg. Jag var och klippte mig och var klar kl 19. Kan säga så här.... jag kom hem kl 22.
 
Då hade jag promenerat till pendeltåget. Väntat en timme på pendeltåget. Smått underhållen av en kvinna som varannan minut gick fram till tavlan och kollade tiden och suckade och svor högt varje gång tiden ändrades. Folk är märkliga. Det hjälper ju verkligen inte att bli förbannad och stå och svära. En kort stund efter hon gett upp och gått därifrån så kom tåget!  Klev av i Älvsjö och fick vänta på annat tåg. Kom av i Handen och hade då ca 5 km promenad hem på oplogade trottoarer. Oftast så fick man gå på vägen istället för det gick inte att gå på sidorna.  En snäll bilist stannade faktiskt och skjutsade mig ca en km. Vi körde förbi en bil som hade fått sladd och precis tagit sig ur snövallen. Även en långtradare som stod still där en stressad förare skottade för fullt..
 
 
När jag kom hem så var det parkerade bilar längst hela vägen för inga bilar kom in på sin gata i villaområdet. Det var 1,5 meter snövall in på tomten och sen en meter snö över hela gården. Klockan var 22 och jag hade inte ätit middag men det var ju bara att sätta igång att skotta.
 
 
Som norrlänning kan man tycka att det blir alltid sånt liv och utropas att det är snökaos vid bara några cm snö, men nu var det faktiskt snökaos. Helt galet mycket snö på kort tid.
 
 
 

Kalashelg

I helgen har mannens födelsedag firats. Dagens gäster har precis gått hem. Igår var det kalas med kompisar och idag med familj.
 
Idag har det varit kallt och strålande sol ute! Riktigt skönt där jag sitter nu framför kakelugnen..
 
 
Födelsedagstårtan fick ett vinter-tema!  Syns inte på bilden men de glittrade faktiskt, ätbart pärlemor pulver som man penslar på. Riktigt fint.
 
 
 
 

RSS 2.0