Smaskigheter på slottet ....


I äng och lid, i skog och hag, så blommar det för mig idag!

Min födelsedag har firats med tårt-och kakbuffén på Taxinge slott... mycket gott men man får inte åka dit för ofta... farligt gott...:)Vackra rottingmöbler som står kvar i ett hus i slottsparken.


Jakten på den lilla grisen....

Igår fredag utkämpades en kamp på Boulebar. Jag och mina kollegor kämpade tappert i sol och även regn för att vinna matchen i boule.


.. och vad är grisen? Jo det är den där lilla röda bollen som man vill komma nära.

Taget!

Jag har blivit antagen till ett års traineeutbildning för framtida chefer/ledare/projektledare! Tjohej vad glad jag är!:)

 ( Foto Axelina)


Betongen är torkad och...

... så här blev resultatet:Samma skål utan lövet:Här tog jag ett stort rabarberblad som mönster:


Dagens fynd♥En sjal för 100 kr på In wear.....

Betonggjutning i solen

Idag har jag testat att gjuta i betong för första gången! Riktigt kul och jag är spänd inför att se resultatet. På måndag är det färdigtorkat. Hälsade på min kompis från Umeå som var på genomresa och som stannat till hos sin syster i Huddinge. Systern har kurser i betonggjutning.

I korta drag så kan jag väl säga att man gör en sandhög formad såsom man vill att avgjutningen ska bli. Sen lägger man ett lager gladpack. Sen lägger man ut exempelvis rabarberblad, daggkåpor, blommor, etc. Man kan pensla på vanlig matolja så det sedan släpper lättare. Man lägger ut betongen ovanpå och smetar det i ett lager över hela högen. Om man vill att det ska bli mer hållbart så kan man ta ett hönsnät och lägga över. Då lägger man ett till lager betong över det så att man inte ser nätet. Viktigt att det blir jämt och inga sprickor. Om man gör ett fat så kan man bygga en klack högst upp så att fatet sedan står stadigt...

48 timmar ska det sedan torka. På måndag ska jag tillbaka och hämta mina fat!:)

Regntunga moln över Stockholm
Borta bra men hemma bäst?I dagens metro kunde man läsa detta repotage. Jag misstänker att mamma ligger bakom. Hon har nog mutat nån Metro VD... Jag misstänker även att hon ligger bakom att jag får hem reklam från Ö-vik ibland....


Helgens inköpSex bordstabletter från Stockhome. Kom på middag så dukar vi upp fint!:)

Hela stockholm på stan...

I lördags var alla på stan kändes det som. På sergels torg är det internationell matmarknad och blomsterförsäljning. Trevlig med lite växtligheter på sergels torg som annars är en så tråkig plats.De flesta hade nog samlats för att se studenternas karneval tåg som arrangeras var tredje år. Över 100 ekipage. Längst gatorna var det packat med folk.

Det gror i köket...Det ska bli solros, basilika, mynta och blommor..


RestaurangtipsetI går så var jag på Grill och åt middag. Fantastisk inredning och mycket god mat! Ganska högljudd musik i restaurangen tyvärr men vi satt i ett annat rum bakom köket där fyra större sällskap fick plats vid runda bord. Där var det lugnare och rekommenderas om man är många.

Jag åt deras tonfisk teppanyaik som man fick grilla själv på den heta stenen ni ser till vänster i bild. Till efterrätt en glassbakelse med maräng, hallon och pistage.

Färgglatt i hallen

Jag har beställt en väska från Pip studios och en korg från RICEBroarnes trevliga webshop. Nu väntar jag bara på mitt paket som är på väg!:) 

Man kan ju inte annat än att bli glad av en sån färgglad väska:)Korgen ska stå på hatthyllan som förvaring av sjalar och handskar.

  ( Foton Broarne  )

RSS 2.0