Foto

Fotokursen var jättekul och intressant! Vi har fått läxa till nästa måndag så nu måste jag ta mig tid till det någon dag. Vi har pratat om iso, bländartal, tid, skärpedjup, mm...  Måste öva, öva och öva....:)
Och det var ju klart att jag skulle hamna med gruppens snyggaste kille. Vi satt mittemot varandra så vi fick sitta och fota varandra. Tur att det finns image stabilizer på kameran......;)

Say cheese....
Dagen började med strålande sol. Underbart eftersom man har fått alldeles för lite sol sista tiden. Men jag hann knappt ut så kom en tjock dimma och la sig över stan.

Imorgon börjar jag min fotokurs! Ska bli spännande:)

Adventspyntat...

Idag har jag adventspyntat:) Uteplatsen fick en ljusslinga med "istappar"...
Igår var jag på ikea och köpte en adventstjärna i filt! De små lamporna är små stjärnor. Ni behöver ju inte bry er om den stökiga skänken under...;)Och stora adventsstjärnan åkte såklart också upp..Nu väntar vi väl bara på snön va?Nu jäklar!Nu har jag kommit igång med träning på Friskis & Svettis. Min kropp har skrikit efter mer motion så det var verkligen dags att komma igång. Dags för ett gladare och friskare liv...

Och oj vad roligt det är!:)

Nedräkningen har börjat...

Idag är det en månad kvar till julafton!:) Så här kommer en liten önskelista till Tomten:

Photoshop Elements
Presentkort på Stadium ( behöver nya jympa skor)
Sex & the city box
UV filter till canon eos 450dBatteriladdning i björkarnas stadFör trötta småbarnsföräldrar kanske det låter konstigt att jag tycker att det var en riktig batteriladdning att umgås en helg med en 7 månaders bebis och hennes 6 årige bror men det var det iallafall. En riktig mys helg med goda vänner. Det är så sällan man ses så man uppskattar desto mer att träffas när man kan.Simon ville gärna visa i leksaksbutiken vad han önskar sig i julklapp. Jag kommer knappt ihåg hälften...:) På bilden står han framför gosedjuren men det var absolut inga sådana han önskade sig. Det var coola bilar och action figurer som gällde!På lördag kvällen följde jag med Anna på tjejmiddag. Först fick vi en massa god kurdisk mat. Sen thé, en efterrätt och kaka. Och EFTER det så åt vi det som ni ser på bilden ovan. En lyxig chokladtårta från Delicato, chokladfundue med vit choklad, tre skålar lösgodis och vita chokladbollar.
Behöver jag säga att vi rullade hem???

Allt som allt en toppen mysig helg:)Bland björkar och norrlänningarna...Imorgon drar jag till Umeå för att pussa på denna tös och busa med hennes storebror. och krama vännerna:)

Trevlig helg!


AuktionsfyndPå baksidan kan man läsa:

Till Fröken Ericson 3 maj 1924

Vi komma från Värmland och Ekeby slott
vi nyss va´tt på Sinclaris auktion,
Där sålde dom allt som var gammalt och gott
ja tänk, vilken ryslig facon.

Båd´duktyg och bolstrar och fint postelin
och luktflaskor, dosor och pynt
som möbler och tavlor, en ljusblå terrin
allt vändes i klingande mynt

Vi höllo oss framme när tavlorna kom
ty vi spekulerat också
Där var Ebba Dohna, så vacker och from
som vi hade ögonen på

En gammeldags teckning av okänd konstnär
som tillhört fru Märta på Borg
av unga grevinnan, som Gösta höll kär,
det sägs att hon dog utav sorg

Vi komma från Värmland, det härliga land,
med hälsning från skogar och fjäll
Med tavlan hårt tryckt i vår darrande hand
vi just hunnit fram denna kväll
Och nu vill vi hoppas att lilla mamsellen
skall titta på tavlan en stund uti kvällen
och sända en tanke till givar´n ibland
som snart skall försvinna i främmande land.

Jag har kollat på nätet och läst att Ebba Dohna kommer från Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga. Jag undrar vem fröken Ericson är och hur gick det med givar´n som åkte till främmande land?

Fynd på hemmaplan

Mamma hade med sig saker hemifrån när hon senast kom ner och hälsade på mig. Detta är några av sakerna...Ärvda gamla smycken. Inga äkta men de glittrar fint ändå:)En vas av Bernt Friberg? Otydlig stämpel tyvärr...

 

En fin gammal virkad pläd

Atjoo!

Det är förkylningstider här. Är nedpackad under duntäcke med två tröjor och halsduk. Har varit småsjuk hela veckan men har jobbat ändå. Gick hem igår fredag från jobbet.

Idag hade vi gårdstädning med bostadsrättsföreningen och jag kände visst ansvar att vara med eftersom jag anordnade det hela. Försökte ta det lugnt och ansvara för korv kokning, mm men det blev ändå att jag krattade löv och drog tunga lövsäckar...

Inser nu att det kanske inte var så smart.

Nu blir det soffläge, varma kläder och mycket honungste resten av helgen! Besviken över att missa att träffa tjejerna från Gävle som är i stan för att shoppa. Hoppas att jag får tillfälle att komma upp nån helg framöver.


   För er som undrar så har vi ordentliga sopar, vet inte vem som hittade den här sopen. Kanske nån häxa som tappade den på vägen till Blåkulla?

Lite ljus i höstmörkretIdag hämtade jag ut min auktionvinst. 180 kr fick jag ge för denna. Tycker själv att det var ett skapligt pris. Den är dammig och lite bucklig på ljushållarna så lite fix behöver den. Men ganska fin ändå va? Den går att höja så att den blir högre.

It´s getting hot in here

Ligger i soffan framför tvn och hoppas på att min feber bara är nåt tillfälligt. Har haft feber hela dagen men har jobbat ändå. Kort om folk och mycket att göra samt att det är ju så jäkla dyrt att vara hemma!

Ska gå till jobbet imorgon och hoppas på att jag är bättre då. Nu har jag närmare 38 grader i feber....:(

Måste ändå in till stan och hämta en golvljusstake som jag vunnit på en internet auktion. Bild kommer sen. Jag hoppas att den inte är tung, knappt jag orkar släpa hem mig själv nu..

En sak är bra när man är sjuk och det är att man får äta glass med gott samvete. En kväll med Ugly Betty, Desperate housewifes och smaskig Rocky road glass är inte helt fel:)


Dinner is served...

Jag och två kollegor har startat en liten middagsklubb, inspirerade av tv programmet Halv 8 hos mig. Vi turas om att bjuda på en trerätters middag, men utan poängsättningen.

På bloggen Fyrakryddor kommer ni att kunna se vad som har bjudits på för mat, kanske ett och annat recept och foton från kvällen....

Ikväll är det dags för vår första middag!


Starka toner....

Idag var jag i radiohuset på p4 Musikplats Stockholms lunchkonsert. Varje fredag uppträder en artist under 30 min direktsändning.

Dagens artist var Jill Johnson. Så jäkla bra hon är, vilken pipa!:)


En kväll med clintanWalt Kowalski är en fördomsfull, bitter krigsveteran som gått i pension. Han har inte mycket till övers för sin omgivning – särskilt svårt har han för sina närmaste grannar, en invandrarfamilj från Sydostasien. Han ertappar till råga på allt grannsonen med att försöka stjäla hans käraste ägodel, en Gran Torino. Men när det visar sig att ett ligistgäng tvingat honom till stöldförsöket tar den tjurskalliga veteranen på sig uppgiften att omvända honom och försvara sina tidigare hatobjekt.  (
Lovefilm )


Den var så bra! Se den!:)


Latmasken ska utvisas

Att enligt 1 § Hälsolagen utvisa latmasken som alltför länge levt som en parasit på Axelina. Enligt Hälsolagen får en latmask utvisas för brott som kan leda till hälsorisker då det kan antas att latmasken kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet eller att brottet är särskilt allvarligt. 
 
Utvisningen kommer att ske stegvis men målinriktat med start under november månad 2009. Utvisningen kommer att verkställas av Friskis & Svettis.

Beslutet kan ej överklagas.


FormDet här gallret finns på Hötorget. Tycker att det är jättesnyggt!En bild med mobilkameran på Svampen i Örebro. Jag var där i söndags och åt en god lunch!

RSS 2.0