Nya alternativ...
Igår gjorde jag blomkålsmos och det blev jättegott!
Blomkålsmos 4-5 portioner:
Ett stort blomkålshuvud eller två mindre
2 dl vispgrädde
50 gram smör
2 msk len mjuk och mild ost (färskost, glada kon, philadelphia.)
Salt & vitpeppar
Bryt blomkålen i buketter. Värm/hetta under tiden upp grädden i större tjockbottnad kastrull.
Lägg i blomkålsbuketterna och smöret. Salta.
Stormkoka 5-10min med lock. Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten. Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast. Tag från värmen och vispa med tex elvisp/ mixerstav.
Tillsätt osten som bindemedel. Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs.
Blomkålsmos 4-5 portioner:
Ett stort blomkålshuvud eller två mindre
2 dl vispgrädde
50 gram smör
2 msk len mjuk och mild ost (färskost, glada kon, philadelphia.)
Salt & vitpeppar
Bryt blomkålen i buketter. Värm/hetta under tiden upp grädden i större tjockbottnad kastrull.
Lägg i blomkålsbuketterna och smöret. Salta.
Stormkoka 5-10min med lock. Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten. Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast. Tag från värmen och vispa med tex elvisp/ mixerstav.
Tillsätt osten som bindemedel. Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs.
Kommentarer
Trackback