Borta bra men hemma bäst..

Det är ju jättetrevligt att komma hem till föräldrarna för att fira jul men det är väldigt skönt att komma hem till sig själv också:)

Har haft lugnt och skönt hemma i norrland. Jag, brorsan med fru och deras katt Doris bilade upp kvällen/natten innan julafton ( kom fram kl 05 julaftonsmorgon) och idag ner igen till Stockholm. Imorgon ska vi fira nyår hos svägerskans bror med familj. Det blir skaldjur på menyn bland annant färska ostron! Det blir spännande!:)

Tomten kom i år också. Har fått fina julklappar: presentkort på Stadium ( blir bland annat nya jympaskor), en taklykta marockansk stil, en ängel, Photoshop elements, en yoga dvd, kuddar.

Önskar er ett Gott nytt år! Hoppas på ett bättre år 2010!:)


Skumbanan fudge

Idag hade vi lite knytkalas på jobbet. Jag tog med mig skumbanan fudge. Det blev väldigt poppis!:) Man kan göra på annat skumgodis också. Varför inte skumtomtar i dessa juletider..:)

100 g skumbananer (ca 20 st)
4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g ljus choklad

Gör så här:
Klipp skumbananerna i små bitar.
Blanda bitarna med socker, grädde och smör i en gryta. Värm på svag värme tills allt har smält. Höj värmen något om skumbananerna inte vill smälta.
Låt smeten sjuda på svag värme under ständig omrörning i ca 10 min.
Rör ner chokladen, bruten i bitar.
Tag kastrullen från plattan, rör om kraftigt tills massan svalnar något och får en ljusare färg.
Häll upp smeten i oljad form, ca 20 x 30 som.
Låt fudgen stelna, skär sedan i lagom stora bitar.
Förvara kallt!

*fniss*

Jag tycker att det var mycket roligt idag när min 65 åriga kollega utbrast att hon tyckte att det är alldeles för lite sex på jobbet! Hon menade att förr i tiden så var det tjuvnyp och klapp i rumpan, flörtande, mm...

Hmm ja kanske var det bättre förr?:)

Det kommer mera...Snön på mitt balkongräcke växer och växer som ni ser. 15 december var det inte alls lika mycket... Idag när jag åkte in till stan en sväng så snöade det för fullt. Jag kom fram som en snögubbe. De hinner knappt ploga på gatorna så på trottoaren får man pulsa genom snön. Även om jag inte är så förtjust i vintern så är det ju väldigt mysigt med all snö:)  Allt detta på mindre än två veckor!

ExaminationsuppgiftSitter och skriver på examinationsuppgiften som ska vara färdig och klar på tisdag. Ska referera till litteratur som jag inte har läst och ska få ihop ca 8 sidor text. Kanske inte så smart att spara detta till sista helgen samt att glömma uppgiftens frågor på jobbet.

Klas och Bosse springer här över böckerna och försöker hjälpa mig... Just nu är Bosse mest sur för att Klas har haft den fina överstrykningspennan mer än honom.

Ute är det mörkt och det snöar för fullt. Jag har tänt ljus och dricker en stor kopp te. Det behöver man i dessa vintermörka tider..

Snö över huvudstaden

Idag har det fortsatt att snöa och blåsa. Det är drivor med snö och man får pulsa genom snön hem för plogbilarna hinner inte med.

Här är en bild från min uteplats tagen idag när jag kom hem från jobbet


Hej mitt vinterlandIdag har det vräkt ner snö över Stockholm. Det har varit ett riktigt snö busväder. Det har kommit ca 15 cm snö idag.

TomtehälsningarTomtarna Klas och Bosse har tjatat på mig hela dagen om att de även vill synas på bloggen i år. Förra året fick ni följa deras idol tittande och julbakande.

Idag har vi städat. Jag har ju bestämt mig för att inte julpynta så mycket i år men Klas och Bosse ska såklart stå framme. De ligger annars i lådan och väsnas så mycket..;)

Sjal begär...

I fredags gick jag förbi ett skyltfönster och fick se en så snygg sjal. Idag gick jag in i butiken och letade fram prislappen.

950 kr!

Har gått med i deras medlemsklubb och får 100 kr rabatt så jag har fått ner priset till 850 kr. Men en sjal för så mycket pengar?

Because I´m worth it?:)

Anar ugglor i mossen...Jag har haft en praktikant under hösten och idag var det sista dagen. Jag fick i present dessa söta salt och pepparkar ...  Praktikanten får MVG!:)

FotoläxaIdag var jag upp tidigt för att gå ut och fota läxan till min fotokurs! Skärpedjup och rörelse var läxan. Sen åkte jag iväg till fotobutiken för att framkalla bilderna. 15 minuters snabbframkallning, perfekt!

Nu är jag hemma och ska äta frukost/lunch som inte hunnits med än.

RSS 2.0