flitig som en myra, snabb som en iller...

Idag skyndade jag mig hem från jobbet. Mötte upp J för att gå och käka. Sen åkte vi till stinsen. jag gick in på affären och handlade mat, J gick till klädaffären och letade byxor. Effektiv shopping! Sen tog vi en sväng förbi willys för att handla lite där också. Skyndade oss hem för att städa. Jag var grinig och som J uttryckte det "bitchig" för jag var stressad och ville hem för att hinna städa upp ordentligt.....

Nu har vi dammtorkat, skrubbat, diskat, putsat och dammsugat inför the visit!:)

Snart ska jag in på stan och möta Jennypenny! Så roligt med besök:)

Telefonförsäljare får höra några väl valda ord.....


Solsken...

Även om det är oroväckande med klimatet så kan jag inte låta bli att tycka att det är lite skönt när solen skiner och det känns som vår!  Här i Stockholm har vi haft jätteskönt väder idag!:)

Vill ha...

Hittade detta vackra mässingslås på Cosas. Vill ha! Det var ju så fint bara som det är...

 Bild från Cosas

Ögongodis....

Varför äta godis en lördag när man kan titta på Van Diesel på tvn...mmmm come to mama!!:P   Det är The Pacifier på tvn. Ingen höjdare till film men det gör ju inget när man får se en sån het karl.

Smycken

     

Lite tidsfördriv under Melodifestivalen.....

sneaker jakt...Jag har letat sneakers idag på stan. Var först ute efter ett par Converse men det blev ett par från Din Sko. Gillar blommorna. Väldigt sköna skor!

Encens de ProvenceJag var in på Spiti idag igen fast på deras andra butik på Sveavägen. Köpte en väldoftande rökelse. Mycket bra att ha då det tyvärr kommer in rökdoft i vår lägenhet från grannen. Mycket irriterande....


Övergiven...

... en lördagkväll.  J hade helt missuppfattat vilken helg jag skulle få besök, han trodde det var denna helg. Så han hade glatt bokat en utekväll med grabbarna! Och det gick visst inte att boka om till nästa helg så han försvann ut genom dörren för en stund sedan.

Själv sitter jag och fixar med en dop-/födelsedagspresent till en liten tös. Eftersom modern är här och snokar emellanåt så kan jag ju inte berätta vad det blir...;)

Ja och så sneglar jag lite på James Bond på tvn....there is something about that english accent...;)

I väntan på Melodifestivalen förståss.

Hjärnsläpp

Idag på jobbet drabbades jag nog av ett stopp i blodtillförseln till hjärnan och allt sunt förnuft.

Jag har anmält mig till vårruset.

Min motivation är noll.

Shopping....


Idag var jag vid Fridhemsplan och gick då förbi Västermalmsgallerian. Kilade in där en sväng och hittade en urmysig butik som heter Spiti.  ME LIKE!!:)

image185image186 ( Bilder Spiti )

Det är ganska frustrerande att hitta roliga inredningsbutiker när man har köpstopp på inredningsgrejer. Ingen idé att köpa en massa grejer om man sen ska flytta. Så tills dess så får man väl bara titta...

Värsta trippen...

Förra hösten installerade man sin första rulltrappa i en mindre ort i södra sverige. I det informationsblad som delades ut kunde man läsa:

" Endast 4 åk per person"

Jag undrar om de sålde biljetter och hade sådana vakter som stod och räknade hur många gånger folk hade åkt *fniss*


Canadian stroll...


Detta pysslar jag med på onsdagar!:)


Krämporna kommer smygande...

Inatt har jag tydligen sovit på något konstigt sätt för jag har haft ont i ryggen hela dagen. Och mina stela axlar är ett ständigt problem. Även för min kära sambo som i protest tvingas massera mina betongaxlar.

Idag fick jag en present av min kära sambo. Tigerbalsam! Perfekt....:) 

 


My boots are made for dancing...

Jag har börjat med linedance!! Skitskoj.....och bra träning för benen! Vi är några från jobbet som går en gång i veckan.....


Dreams...

image184 ( Maldiverna Fritidsresor )
Varje dag när jag kliver av pendeltåget så tittar jag på reklamskylten på perrongen.  Den föreställer ungefär samma vy som bilden ovan. Turkost vatten. Palmer. Sol. Strand. Lugn.

Varje dag när jag kliver av pendeltåget så önskar jag att jag vore där.

huvudvärk

Hade jouren idag. Jobbade 7.30- 17.45 idag. Fullt upp hela dagen... är helt slut..... Egentligen ska man faktiskt inte behöva jobba över. Ingen tackar en för det! Men vad gör man när man sitter med bordet fullt med jobb och någon måste ju göra det. Gör man inte det idag så ligger det ju kvar imorgon...

Jag behöver semester!

sunday walk...

Idag tog jag och J en ca 6 km promenad med stavar. Jag har varit väldigt skeptisk till dessa stavar, tänkte väl att man skulle känna sig lite fånig. Men det var en riktigt trevlig och svettig promenad i skogen så det kommer att ske fler gånger.

En långväga gäst...

... jag är så glad för jag ska få besök av Pennysson! Jag saknar mina tjejkompisar så fasligt mycket och ett besök är precis vad jag behöver. Vi ska gå på syfestivalen... kanske jag får inspiration och dammar av min symaskin. Mirakel kan hända....

Bling bling...

Jag ägnade lite tid till att göra smycken samtidigt som jag kollade på Melodifestivalen.  
Bilderna blev kassa men detta knåpade jag ihop under kvällen: 

           ( klicka på bilden så får ni upp förstorat )

Örhängena var ju superenkla eftersom det bara var att sätta en krok på....:)

Svåra val...

Idag åkte vi till Vedum för att kolla in våra tillval. Köket blir vitt standardluckor men väljer bort laminat bänkskivor och byter ut dessa till massiv ek. En rostfri spis och fläkt. Kyl, frys och diskmaskin vita. Tror ni det kommer se konstigt ut att ha olika?

Badrummet var i standard endast ett handfat och ett vitt spegelskåp. Vi väljer spegelskåp och ett underskåp i ek. Ungefär liknande som på bilden med med en stor utdragslåda istället för två luckor. Vi kommer nog även att välja duschväggen.

image176  ( Foto Vedum )

Många val och snart kommer vi att få hem ytterligare en tillvalskatalog för klinkers, kakel, väggar, etc.... usch det blir dyrt det här! Men ååååh så fint vi kommer få.....:)

Kommersiellt jippo...

... kan ju diskuteras men vi firade iallafall alla hjärtans dag med ett restaurang besök på La habana. Drack mojito, åt god oxfilé och avslutade med  varsin smaskig efterrätt. Ett ställe att rekommendera! Det är både restaurang, bar och nattklubb. En våning ner svängs det på rumpor natten lång till salsamusik....

image183 och jag fick en ros.....


Roze...


Hej
jag vill tipsa om en artikel jag har skrivit i Roze Magazine.

http://www.rozemagazine.se/tip.aspx?id=265

På Roze magazine tipsar kvinnor varandra om det bästa inom mode, kärlek, hälsa, inredning, karriär och föräldraskap m.m.
Gå med du också!

PS: För varje tips du skriver har du chansen att vinna fina priser

Rep runt benen...

Sorry J det blir inga barn. Fick en detaljerad beskrivning idag av förlossningen, sax klipp och stygn på intima ställen där man inte vill ha dem.

Adoptera gör ju många nuförtiden.....hmm...


Det kliar i fingrarna...


Oh jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha.....
image174( foto La Redoute )

.... en Upla väska från La Redoute. Endast 1599 kr..... som hittat....:)

Soffliggare...

Det är ju inte bara till köpet av bostadsrätt som vi måste spara. Har ju insett att man kommer ju att vilja köpa en hel del nya möbler. I princip alla möbler skulle jag vilja byta ut. Så småningom.

Prioriterat är säng och soffa. Så fort vi har flyttat åker J´s svarta skinnsoffa ut! Den soffan och jag har tyckt illa om varandra sedan första träffen.

MIO´s hemsida kan man bygga en egen soffa!

SMAL

I dessa tider av size zero ideal, GI snack, ett myller av gym, mestadels små storlekar i butikerna, tidningsrubriker om hur man ska gå ner i vikt, anorexia längre ner i åldrarna, vänner som bantar trots fullt normalviktig... ja så blir man smått trött! Men jag råkade stöta på föreningen Smal :

"SMAL står för

Start Marketing All Looks
Small Medium And Large
Stop Marketing Anorectic Looks

SMAL är en ideell förening som arbetar för positiv kroppsuppfattning, god självkänsla och en framtida eliminering av ätstörningar. SMAL anser att det rådande västerländska smala kroppsidealet påverkar flickor och kvinnor i stor omfattning ytterst negativt. SMAL anser att en ny typ av diskriminering nämligen "kroppsdiskriminering" existerar i dagens samhälle, kroppsdiskriminering används gentemot individer som inte passar in i den mall som skapats för kvinnokroppen.

Kroppsdiskriminering används också för att hålla flickor och kvinnor i schack genom en illusion som säger att uppnår flickan/kvinnan idealkroppen så blir hon automatiskt mer framgångsrik, lycklig och hälsosam.
SMAL anser att denna illusion är en förvrängning av verkligheten. Verkligheten är att flickor och kvinnors kroppar kommer i olika storlekar och former."  (
Källa Skönhetsideal )

De har föreläsningar, workshops och utställningar. Detta tycker jag verkligen behövs! Mer diskussion och information tidigt i skolorna. Mer diskussion och information i samhället. De får helt klart dagens rödaste ros!!


Nya människor

Idag på jobbet fick vi tårta på eftermiddagen. Min kollega har nyligen blivit en mycket stolt mormor för första gången. Detta firades med fem mycket vackra tårtor från NK konditoriet. Väldigt fina och goda. Och säkerligen dyra. Men första barnbarnet måste förståss vara speciellt!:)

Och apropå barn så fick min kompis en liten pojke igår. Grattis!!:) Jag är så nyfiken och hoppas på att jag får ett foto av honom på mailen snart.Nyfiken i en strut...

Sluta tjuvläs min blogg utan att kommentera nåt!!;)

RSS 2.0