Det kom ett paket...Idag fick jag min vinst från Pastellvit.  Tack så mycket!:)

FixPappa har borrat upp en vajer åt mig så att jag kunde sätta upp det nyinköpta tyget. Det blev jättemysigt! Nu saknas det bara en liten kristallkrona därinne! Eller kanske en lampa från Spiti....Jag satte upp mina två tavlor från The old picture company på toaletten. Det är fotokopior från 20 talet...

Ömma fötter...

Idag åkte vi in på stan och kollade runt på reorna. Jag kom hem med tygsom ska hänga för sovalkoven, en kudde, en slev, örhängen och en julklapp till en liten tös. Blev inga kläder denna gång. Stackars pappa blev släpad från affär till affär...... Nu ligger han utslagen i soffan och snarkar;)

Uppesittarkväll

Idag åkte vi till köpcentret och julhandlade all mat. Det var tur att vi åkte dit i tid för när vi åkte därifrån var bilköerna låååååånga dit...

Nu på kvällen har jag bakat saffransskorpor och rocky road. Nu står mamma och griljerar skinkan. Pappa tittar på bingolottos uppesittarkväll.

Imorgon är det julafton.

Det luktar saffran. Under julgranen ligger paket. Det står julgodis på bordet. Ljusen är tända. Julskinkan på gång.

God Jul!


Julgran 2008Eftersom denna dag är en dag som jag egentligen hade tänkt fira annat men nu blev det inte så. Och inte tänker jag deppa ihop för det! Idag har jag bara gjort trevliga saker.  Har varit strålande sol hela dagen! Åkte iväg imorse och köpte en julgran. Den är visst från Halland fick jag veta av säljaren som var från Arvidsjaur. Vi beklagade oss över bristen på snö, norrlänningar som vi är..:)

Nu under kvällen och eftermiddagen har jag städat lägenheten och pyntat julgranen. Den ser inte alls lika fin ut på bilden som den är i verkligheten men ja här är den iallafall.Nu håller jag, Tomten Bosse och Tomten Klas på att baka drömmar. De småbråkar hela tiden om vem som ska hålla i sleven. Och jag stör mig på att deras skägg är i vägen hela tiden så nu har de fått fläta skägget. Tomten Bosse tycker Klas ser lite bögig ut så nu surar Klas....  tomtar!!! suck... ;)

Relaxing..

Vad skönt det ska bli med fredag. Sista dagen inför julledigheten! Julen kommer att firas hemma hos mig för första gången. Så i helgen ska jag köpa klart julklappar, köpa julmat, köpa julgran, köpa julgransfot, köpa stearinljus, baka rocky road och saffranslängd, städa, tvätta och göra fint inför föräldrarnas besök!

Jag undrar varför det kallas ledighet. Jag kommer ha fullt upp!

Pussel

Först är jag så glad över att jag vinner en tävling, sen går jag ut i köket och slår sönder mitt favoritglas. I en miljon bitar. Små små mikroskopiska bitar.Jaja det var väl tur att jag vann tävlingen så nåt kul har hänt för att väga upp mot denna olycka..:)

Lycka!

Åh vad glad jag blir, jag vann tävlingen hos Pastellvit. Nu väntar jag på ett vackert halsband och en portmonä från Lisbeth Dahl. Jul på stanIdag har jag trängts bland folket på stan. Alla skulle julshoppa. Jag har hittat ett par julklappar. Till mig själv köpte jag de två fina röda lyktorna i bakgrunden. Köptes på en jättemysig affär vid Mariatorget, Cazami.

Vid sergels torg var det internationell mat marknad. Jag köpte engelsk konfekt av en trevlig engelsman....mmmmmmmmmmm

IdolkvällDiskussionerna har gått hett till här framför tvn. Tomten Bosse är besviken på att Kevin inte har något tomteskägg på sig på finalen och röstade då på Alice. Tomten Klas tycker att man skulle ha sjungit julsånger istället och mumlar nåt om att " det faktiskt är jul snart!"

Själv tycker jag att det hela är väldigt spännande! Vi får strax veta vem som vinner. Jag röstade på Kevin men Alice gjorde ju sista låten så bra. Det kan bli en jämn kamp. Spännande värre....

KEVIN! Ja det var ju förutspått.... blir spännande att se vad som händer med hans karriär framöver! Kul!

Juletider..

 Bild Duka

Igår fick vi julklapp från jobbet. Det blev en komplettering till förra årets present då vi fick två ljuslyktor ( en brun, en vit frostad) från Iittala. I år blev det en Marimekko/Iittala skål. Precis en sån som jag velat ha! Perfekt för julgodis....

Microbes...

Har ni sett Giant microbes?

Så här står det på Ommdesign :

"GIANTmicrobes är mjukdjur som ser ut som små, små mikrober - bara det att de är förstorade sådär en miljon gånger. De ger bokstavligen ett ansikte åt förkylningen, fotsvampen, hostan, den dåliga andedräkten eller vägglusen.

Varje GIANTmicrobe är mellan ca 12-20 cm. Med följer ett foto på hur den riktiga mikroben ser ut samt en kort information på engelska. Det finns just nu 43 medlemmar i GIANTmicrobes-familjen. Displaylåda finns till butik.

Ursprungligen skapade i USA att användas i undervisningssyfte av läkare och lärare, har GIANTmicrobes nu även slagit stort bland vanliga konsumenter och säljs i museishoppar, apotek, bokhandlar och designbutiker runt om i USA och Storbritannien. De har även varit med på en designutställning på MoMa (The Museum of Modern Art i New York).

GIANTmicrobes är ett roligt verktyg i undervisningen om hälsa och sjukdomar, men även en uppskattad gåva som passar alla åldrar. Definitivt roligare än ett krya-på-dig kort till en sjuk vän. Omm Sthlm är distributör för GIANTmicrobes i Skandinavien."

  Vad sägs om denna förkylning!

Oh la la....

Foto Spiti

Jag vill ha jag vill ha jag vill ha jag vill ha!

Sorry gott folk det blir inga julklappar i  år, jag tänker köpa mig en taklampa;)

Pimp my star

Istället för att dammsuga och diska som är så tråkigt så satte jag igång med lite pyssel. Jag hittade förra veckan en ganska trist julstjärna på Rusta för en billig penning. Ikväll dränktes den i glitter!

Före:Efter:Kanske inte syns så bra på bilden men den glittrar i silver och lila...

Höjden av snålhet...

Så här i finanskriser så sparar kommunen in på det mesta. Även övriga tider så ska det sparas. Budgeten måste hållas!
Det kom på tal idag på eftermiddagsfikat. Jag berättade att på min förra arbetsplats så har jag fått höra att nya chefen dragit in på lussefikat. Då berättade mina nuvarande kollegor att ett år så tyckte man att det blev för dyrt med saffran för alla lussebullar. Så man använde ingen. Man tog gurkmeja! 

Det måste väl vara höjden av snålhet!! 
Bild: http://www.satrakonditori.net/

Bättre sent än aldrig...

Till andra advent kom julgardinerna upp!

Tomtar och IdolJag och tomtarna Klas och Bosse har tittat på idol under kvällen. Vi tycker att rätt personer vann. Vi la varsin röst på Alice och hoppades att karaoke-Robin skulle åka ut. Kevin känns självklar och tävlingen är egentligen klar för länge sen...

Bosse vill framföra att han tycker att Kevin borde ha ett tomteskägg på finalen.

Vintermörkret är här

Nu har julgardinerna legat på köksbordet i en vecka. De liksom stirrar på mig och ropar " häng upp oss!" men jag väljer att inte se eller höra.

Min energinivå är på noll just nu.

Så många saker som jag borde göra...

Julpynta
Köpa amaryllis
Hänga upp gardinerna
Tvätta
Städa
Göra rent ugnen
Julbaka
Köpa julklappar
Göra halsband till mamma
Sy grytlapparna som jag tänkt göra
 
Äsch vad säger du... ska vi ta en resa till Hawaii istället?:)


Man får hoppas...


.. att man vinner tävlingen hos Pastellvit.Coola bilder

Storebror fick mig att installera Cooliris. Med det programmet kan man lätt och överskådligt surfa fram bland bilder i en
3D vägg. Man kan söka bilder på ord, ämnesområden, etc och få fram en hel "vägg" med bilder som man sedan kan scrolla runt på. Väldigt fräckt!


Telefonskojare i farten...

Häromkvällen fick jag ett konstigt samtal. Det var en automatisk röst som sa att jag hade vunnit en resa till Karibien och att jag skulle trycka på 9 an. Jag tyckte det lät väldigt skumt och la på istället.

Idag läser jag om detta i tidningen.

Så akta er för sådana samtal!


Bästa julkalendern

Nu är den här i år igen! Bästa julkalender finns på oioioi

Varifrån kommer denna moral?

Idag känner jag för att ta hela min nästa lön, skita i att betala räkningarna, skolka från jobbet och sticka till en solig plats där jag kan ligga i en solstol hela dagen och inte lyfta ett lillfinger utan att prata med någon.

Men det gör man ju inte, för någonstans tänker man att så kan man ju inte göra!

Fast jag har god lust.

RSS 2.0