Julstädningen har börjat!

På  söndag är det ju första advent så jag har satt igång med julstädningen. Dessutom får jag besök på lördag och då vill jag ju ha lite fint! Så adventsstjärnan är uppe i fönstret, hustomten står framme och adventsljusstaken står på köksbordet.

image137


small change, big difference...


Jag övertalade min sambo att vi skulle byta handtag på köksluckorna. Det blev stor skillnad. Mycket finare!

image136

Varför betala en dyr flygbiljett..

... när man kan uppleva Thailand på hemma plan.

Igår käkade jag middag på Koh phangan på söder. God mat och väldigt mysig inredning. Bambu, växter, självlysande djur, mm. Och stans coolaste toalett.
Dit kommer jag definitivt tillbaka!


Provhyttsångest...

Jag är på jakt efter byxor. Jag hatar att köpa byxor. Det är inte lätt att hitta när man har ett afroarsle att få plats med....

Minne som en guldfisk...

När jag flyttade la jag ett presentkort på Inspiration i en bok. Nu har jag ett problem. Jag har ganska många böcker. Så i vilken bok ligger presentkortet?

Så snart jag har hittat det så ska jag inhandla nya fina vinglas från Ittala

image135Foto Ittala.com

Detta är inget skämt...

image134

Politiskt inkorrekt kräm....?

history

Jag har ju gjort om min blogg lite. Raderade det gamla och börjat på nytt. Men jag får inte bort i menyn alla månader bakåt i tiden... ? Så nu vet ni. Ifall ni undrar.
Om ni inte undrar så vet ni ändå. Och vill ni inte veta så får ni väl glömma det.

Storstads-stress...

Från att ha bott i Norrland ( eller hmm. mellansverige kan man väl kalla det) har jag nu hamnat mitt i huvudstadens stress. Varje morgon åker jag pendeltåget in till stan. Oftast är det fullt så jag får stå och småträngas de 15 minuter det tar in till stan. Sedan går man likt ett zombi-liknande lemmeltåg från plattformen, ner genom centralen och till tunnelbanan. Där ställer man sig i rulltrappan ( på den högra sidan!) och funderar på hur de människor som svischar förbi en på den vänstra sidan kan springa nerför en rulltrappa utan att snubbla kl 7.45 på morgonen. Helt obegripligt för en som knappt vaknat. Och varför springa överhuvudtaget? Missar man ett tunnelbanetåg så kommer det ett nytt om 5 minuter.
Så för mig som inte stressar som en tok så står jag där på perrongen och försöker vakna till liv. Kanske läser en tidning eller tittar på folk som fösöker tränga sig in på annat tåg. När mitt tåg kommer trängs man in i vagnen och där står man packade som sillar och man försöker hålla i sig i något som helst sitter fast i tåget, och inte i grannen.
Jag åker bara två stationer och sen är jag framme och man hamnar igen i ett lemmeltåg som går ur vagnen och ställer sig i rulltrappat. Förstår fortfarande inte varför folk väljer att GÅ (?!) uppför den långa rulltrappan när man kan bara stå där och följa med.

Nä tacka vet jag att ta det lite lugnt. Det kommer ett tåg till.....

Idag köpte jag dessutom en bok att läsa på tåget. "Brev till samhället " av Erik Ericson. En man som skriver brev till olika myndigheter, företag, etc med diverse förslag och dumma frågor och får de mest roliga svar. Hysteriskt kul! Så ser du nån sitta och fnissa på tunnelbanetåget så kanske det är jag....:)

Jag är på jakt...

.... efter en väska. Kanske har jag hittat den på Shoppinglust.
Vad tycks??

image133

Senare.....: jag har beställt den....:D

Älgarna demonstrerar...

.....älgarna har fått nog?  I Örnsköldsviks Allehanda kan man läsa om en kvinna som blev jagad av en älg då hon var ute och gick i skogen vid sitt bostadsområda. Hon hade kontaktat polisen för att varna om älgen.
Visst är det otrevligt om folk råkar illa ut men man kanske ska tänka på att det var ju faktiskt älgen som var där först. Det är vi människor som inkräktar på deras område. Om man ser ur ett älg-perspektiv...:)


image132   ( foto MooseCollection.com)

Apropå älgar. Varför inte ge bort en fin älg i julklapp? Finns hos MooseCollection.

Jul hos Gudrun...

Idag fick jag hem julkatalogen från Gudrun Sjödén. Härliga färger och vackra tyger, som vanligt. Blir väldigt köpsugen...

         ( foto Gudrun Sjödén)


Höst i Gävle

      

Stillhet.

Saknar mina vänner i Gävle.

Ståltrådsängel

Jag surfade runt och hamnade på Pysselpinglans blogg. Där hittade jag instruktion för hur man gör en ståltrådsängel. Jag satte genast igång. Detta blev mitt resultat:Kan ju vara en kul grej att sätta på julpaketen...


sockersött..

  Hjärtformat socker finns att beställa här... Jag vill ha!
( bild från Cox & Cox )

En riktig friskis...

Vi hade stora ambitioner. Träning tre gånger i veckan.

Nu har vi åtminstone köpt kort. Och tränat en gång. Det där med tre gånger i veckan känns lite väl överambitiöst.

Men nu har vi köpt årskort. 2500 kr. Vi får träna hur mycket vi vill och vad vi vill. Vi är liksom VIP. Så nu jäklar måste vi ju använda kortet.

Hmm...Jag undrar hur jag ska ta mig dit på egen hand imorgon. Det är så mycket lättare när man är två.

Nån fler som behöver en eller flera sparkar i baken för att komma iväg?

pinãta trauma


Ego girl...

Inflyttad till Stockholm från Norrland. Närmar mig 30 år. Sambo. Hyresrätt. Bostadsrätt om ett år. Körkort men ingen bil. Pensionssparar. Optimist. Lillasyster. Socionom. Brunett. Stjärntecken tvilling. Älskar choklad. Fotograferar. Borde träna mer än jag gör. Dricker inte kaffe men gärna te. Lyssnar på det mesta. Har ett eget kastspö. Gillar att köra fort. Gillar att pyssla. Gillar åska. Tror på det övernaturliga. Studerat på både universitet och högskola. Har ett ikeafamily kort. Handlar aldrig på kredit. Gillar att kolla på film. Tidspessimist. Gör smycken. Nyser ca 10 gånger om jag väl börjat. Kan inte knäppa med fingrarna. Älskar att bli kliad på ryggen. Skänker pengar till arbetet med bergsgorillor i Rwunda. Jobbat som fastighetsskötare. Gillar att få paket. Glasögon.

Under konstruktion

Livet förändras. Så även min blogg.


RSS 2.0