Dagens boktips!När jag kom tillbaka till jobbet efter min tjänstledighet så fick jag, till min glädje, möjlighet att fortsätta på mitt trainee-program som jag började förra året. Jag har tyvärr missat en bit som hade varit bra att haft med sig men jag får försöka ta igen det genom att diskutera om de ämnena med min mentor samt läsa litteratur. En bok som jag hittade är "Du leder"! av Mia Törnblom.  Väldigt inspirerande och lättsam att ta till sig!

Men den är inte bara för chefer utan för alla som är intresserade av att inspirera, motivera, hitta mål och hur man driver genom visioner.

Hon skriver mycket om självinsikt vilket vi också har pratat om på trainee. Ledarskap börjar i att lära känna sig själv, både det bra och det dåliga. Vi har haft förmånen att få göra det första delen av traineeprogrammet där vi har haft dagar tillsammans med en psykolog som är inriktad på organisations- och arbetslivspsykologi.  Vi har även haft enskilda samtal med henne där vi har fått göra personlighetstester för att se vad man är bra på, mindre bra på - hur man ska tänka framöver för att bli bättre. Otroligt lärorikt!

Den här hösten kommer vi på trainee få lära oss kring organisation, budget, etc. Hur staden styrs. Vilka visioner man jobbar efter. Vi har gjort studiebesök i stadshuset och fått träffa chefer som har berättat hur de tänker kring ledarskap och gett oss mycket tips att tänka på.  I början på februari fick vi även en projektledarutbildning.

Om några år kommer det finns stor brist på chefer och nu har man satsat för att få in oss "yngre" i tankebanan att kanske vara chef eller annan ledarfunktion i framtiden.Kommentarer
Postat av: Annah

Vad spännande det låter med trainee programmet! Boken verkar inte helt dum den heller =)Kram kram

2012-04-11 @ 22:22:43
URL: http://elsklingen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0