Berlin

Har varit i Berlin för första gången. Trevlig stad.

Har åkt färgglada tunnelbanetåg...Sett checkpoint charlie men tog inte kort med soldaterna som stod där och fotade sig med turister för en slant..  Vi tog en hop on- hop off buss runt i stan för att se de viktigaste platserna.Försökte hitta inredningsbutiker men det var dåligt med dem. Jag kanske var i fel del av stan men såg faktiskt inga på stora "gå-gatan".. den här färgglada butiken hittade vi iaf! Gillar balkongbordet:)Vi var även på deras stora varuhus KaDeWe. Ett av världens största faktiskt! Pappersavdelningen gillade jag, det fanns många fina papper. Hade tänkt gå dit på söndagen för att köpa med mig lite, men då var det tyvärr stängt. Har köpt en sak därifrån men visar det senare, har inget foto på det just nu..Vi var även på Berlin zoo.

På kvällen innan vi ska dit så ser vi på nyheterna på tvn att isbjörnen Knut har dött! Så typiskt! Det var sorg i Berlin. Vid hans tomma inhägnad låg det blommor, teckningar från barn och gråtande människor. Det var som om en människa hade dött..

Till minne av de judiska människor som blivit dödade i kriget så kunde man ibland se dessa stenar utanför husen. Man satte en sådan här sten framför huset där de har bott. På städdagen så putsar man upp dem.Förintelsemonumentet består av en mängd av dessa kuber av sten. Det var som en labyrint att gå runt mellan.Finns mycket mer av Berlin att se så vi kommer säkerligen att åka tillbaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0