Kaos i Stockholm

Den här veckan började med -20 grader och tunnelbanekaos. Jag gick hemifrån 7.20. Jag kom till jobbet 11.45! På grund av isbildning på tunnelbanespåren har alla tåg utanför stan ställts in och  man har satt in bussar istället. Men bussarna är för få så de går sällan och är oftast fulla.
Jag stod och väntade nästan två timmar på en buss som aldrig kom, sprang hem emellanåt för att värma mig. Sen tänkte jag att bussarna som åker förbi fullt med folk kanske kommer från skärholmen så jag tog en buss dit. Men där var det också folk som väntade på buss. Gick in på ett café och drack varm choklad. Sen fick jag gå hem. När jag kom tillbaka så var jag på väg att ge upp men tänkte att jag kollar igen på hållplatsen om folk fortfarande stod kvar. Men då stod det bussar där. Jag sprang som en tok och hann med! Fick stå längst fram i bussen, hoppades på att vi skulle undvika en frontalkrock.

Sen när skulle hem från jobbet skulle jag ta buss från Liljeholmen. Det var helt galet! Hundratals människor som var trötta, frusna och ville hem. Folk stod mitt i gatan, jagade taxi bilar och försökte ringa efter skjuts. Jag gick in på gallerian och åt. Sen stod jag också ute och väntade på bussen som aldrig kom. Var 10e minut fick jag springa in för att värma mig. Folk grät! Jag kan säga att det var jag också nära att göra. Att ta en taxi var inte det lättaste. Så fort det stannade en taxi så var det 7-8 personer där och ville ha den. Man ville bara hem! Och att gå hem är för långt och dessutom var det svinkallt.

Efter TRE timmar kom killen som jag dejtar och hämtade mig med bil. A knight in shining armour! Eller en röd volvo åtminstone. Jag fick ta tvärbanan till Årstaberg där han plockade upp mig. Jag frös som jag aldrig frusit tidigare. Helt sjukt. Åkte hem till mig så jag fick hämta lite ombyte och sen åkte vi hem till honom. Lite lättare att ta sig in till stan från honom på morgonen.

Så imorse fick vi promenera 50 minuter in till Gullmarsplan och därifrån tunnelbanan. Kom till jobbet en timme sent. Men jag hade ingen lust att stå i Liljeholmen i timmar igen så jag gick hem kl 15 från jobbet och missade den värsta rusningen. Nu var det mycket bättre organiserat med personal som visade var man skulle gå och höll lite ordning på folkmassorna. jag var hemma på en timme.

Nu ska jag sjunka ner i ett skumbad och värma en kylskadad kropp. och förtränga att det ska vara så här hela veckan.

Jag kommer aldrig mer klaga på att jag får vänta på ett tunnelbanetåg! 10 minuter är ju ingenting.

Tillägg kl 19:11-

här skriver SVD nu om kaoset i Liljeholmen.... verkar vara samma kaos idag.
Kommentarer
Postat av: Pennysson

Nä precis. Här går bussen 4 gånger i timmen, jämt. Vi har haft många minusgrader i många dagar utan kaos... det finns många fördelar med norrland. Dags att flytta hem snart?

2010-02-23 @ 23:26:13
Postat av: Madeleine

Hej!

Tack. =) Här har du en till som blev såååå jäkla försenad i veckan. Eller hur, tio minuter är ingenting längre.. Tänk vad man uppskattar att något "bara" är typ tjugo minuter försenat. Smart att dricka varm choklad!

Hoppas vi slipper frysa mer i veckan nu i alla fall.

Ha de gott!

Kram Madeleine

2010-02-24 @ 14:05:53
URL: http://mitthemochjag.blogspot.com
Postat av: Ankie

Ja det är helt sjukt... tur att du träffat en snäll kille som kan skjutsa ;) Jag saknar definitivt Norrland när det är så här.. Veklingar säger jag bara!

2010-02-25 @ 19:43:40
Postat av: Linda

Fy faan... Hoppas att allt sånt är över nu. Jag har nog haft lite tur som är mammaledig nu och har sluppit åka tunnelbana.

2010-02-27 @ 21:47:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0