Kreta

Resan började med att jag upptäckte på Arlanda att jag hade glömt mitt minneskort till kameran hemma i datorn. Som tur var så fanns det att köpa på flygplatsen, dock för dyrare pris än vanligtvis.

Vi bodde på Minos hotell i Rethymnon. Helt okej hotell.  Vädret har varierat. Dagen som vi kom så var det 29 grader varmt och det var varmaste dagen. Sen så har det varit soligt, molnigt och regn ibland. Har faktiskt varit skönt med moln emellanåt, jag har blivit lite av en kräfta ändå:)

Vi har solat, badat, shoppat, sett Knossos, varit på grekisk afton, druckit ouzo, bränt oss, gått längst stranden, byggt sandslott och allt annat som hör Grekland till.
Fanns mycket små butiker med skor, associarer och souvernirer. Jag hade lätt kunna fylla en extra resväska full med skor och smycken. Men priserna är som hemma nästan så man får ju begränsa sig lite.

Ett par joggingskor blev det iallafall eftersom mamma tjatade så om att vi skulle vandra genom Samaria ravinen. En vandring på 1,8 mil. De första 4 kilometrarna vandrar man brant nerför slingrande stigar. Resten av vägen går man på stigar över små och större stenar, små broar och forsande vatten. Helt fantastisk natur och verkligen en upplevelse att rekommendera! Det finns rastplatser med vattenkällor och toaletter efter vägen. Skulle man skada sig riktigt allvarligt så får man åka åsneambulans ner. Mammas knä gav upp efter ca 5 km. Hon fick knäet lindat och haltade sig sedan fram i över en mil utan att klaga. Mycket imponerade! Själv hade jag satt mig ner och börjat grina minst en gång. En snäll tyska lånade ut sin vandringsstav till mamma. Vandringen tog på grund av knäskadan länge tid än vanligt. 6 timmar vandrade vi nerför ravinen.  Bilderna gör inte rättvisa till hur vackert det är där men här är ett par bilder:
Du ser väl hur små människorna är på bilden ovanför. Bergväggarna runtomkring var enorma. Man kände sig väldigt liten..
När man kom fram så var man väldigt trött...Denna vandring är tuff men med vatten, raster, gott humör och bra skor så går det bra. Solskyddskräm och kamera är ett måste. Ni förstår att man fick stora ögon när en man gick förbi i skinnjacka och boots! Att halka runt med sådana skor på alla stenar kan inte ha varit lätt. Ännu större ögon fick jag när en höggravid kvinna gick förbi. Kanske i 7e månaden. Heeeelt galet!! Förstår inte hur dessa människor tänkt. Det är branta partier i början med rullande stenar under fötterna. Forsande vatten att balansera över på stenar eller små rangliga broar. Det gällde verkligen att hela tiden hålla koll på var man satte fötterna!

Borta bra men hemma bäst. Nu sitter jag hemma i soffan och fjällar...


Kommentarer
Postat av: Hem och Lycka

Men oj, visste inte att det var en reklamfilm, tack för upplysningen!Mia

2009-05-24 @ 20:05:55
URL: http://hemochlycka.blogspot.com
Postat av: karola

vackra bilder, grekland är toppen! Vilken "prommenad" ni tog...tufft!

2009-05-24 @ 20:27:12
URL: http://alltidinredning.blogg.se/
Postat av: Linda

Fina bilder från resan :) Lite exta kul att se eftersom vi också ska till Kreta om ungefär en månad... Har funderat lite på Samariaravinen men det känns kanske inte som ett lämpligt utflyktsmål med en 5-månadersbebis... tyvärr!Nåt annat du kan rekommendera?!Kram

2009-05-25 @ 00:50:12
URL: http://www.ljusglimt.se
Postat av: Jennie

Åh vad härligt med Kreta! Antar att du ätit en massa goda saker och druckit gott vin! (Vi ska till Cypern i september och det är det jag längtar mest till!;-))

2009-05-25 @ 13:43:24
URL: http://lillplupp.wordpress.com
Postat av: Ankie

Härliga bilder!

2009-05-25 @ 14:35:35
Postat av: Hem och Lycka

Åå vad härligt, blir lite sotis ;-)kram Mia

2009-05-25 @ 20:01:14
URL: http://hemochlycka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0