Nya alternativ...

Igår gjorde jag blomkålsmos och det blev jättegott! 

 Blomkålsmos 4-5 portioner:

Ett stort blomkålshuvud eller två mindre
2 dl vispgrädde
50 gram smör
2 msk len mjuk och mild ost (färskost, glada kon, philadelphia.)
Salt & vitpeppar

Bryt blomkålen i buketter. Värm/hetta under tiden upp grädden i större tjockbottnad kastrull.
Lägg i blomkålsbuketterna och smöret. Salta.
Stormkoka 5-10min med lock. Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten. Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast. Tag från värmen och vispa med tex elvisp/ mixerstav. 
Tillsätt osten som bindemedel. Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0