Söndagspromenad...

Idag tog jag en långpromenad i det vackra vädret. J åkte iväg för att spela bandy och jag kände för att se mig omkring i området. Gick ner till småbåtshamnen och gick sedan strandpromenaden bort till Edsberg slott. Det är ända från 1630 talet. Idag ägs det av sollentuna kommun och det finns en stor festvåning till uthyrning. På säteriet uppe på kullen finns det en konsthall. Satte mig där uppe på en bänk på kullen och njöt av solen. Kändes som vår....:)

image166image167

Bredvid ligger Edsbacka krog. En krog med en ordentlig historia:   "Den 22 december 1626 fick proviantmästaren Henrik Olofsson av konung Gustav II Adolf privilegium att "inrätta ett värdshus" vid Edsbacka intill landsvägen mellan Stockholm och Uppsala för att där "urtappa och skänka allehanda slags främmande och svenskt öl, desslikes vin och brännvin samt andre hetsige främmande drycker... såsom ock hålla där en taffel och spis."  ( Källa Edsbacka Krog)
Efter att ha slagit igen som värdshus och fungerat bland annat som skola så renoverades och återinvigdes krogen 1983. Den har fått flera fina priser och har två stjärnor i Guide Michelin!
Så ni kan ju ana priserna....;) Hmmm ja vad är väl en bal på slottet....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0