SMAL

I dessa tider av size zero ideal, GI snack, ett myller av gym, mestadels små storlekar i butikerna, tidningsrubriker om hur man ska gå ner i vikt, anorexia längre ner i åldrarna, vänner som bantar trots fullt normalviktig... ja så blir man smått trött! Men jag råkade stöta på föreningen Smal :

"SMAL står för

Start Marketing All Looks
Small Medium And Large
Stop Marketing Anorectic Looks

SMAL är en ideell förening som arbetar för positiv kroppsuppfattning, god självkänsla och en framtida eliminering av ätstörningar. SMAL anser att det rådande västerländska smala kroppsidealet påverkar flickor och kvinnor i stor omfattning ytterst negativt. SMAL anser att en ny typ av diskriminering nämligen "kroppsdiskriminering" existerar i dagens samhälle, kroppsdiskriminering används gentemot individer som inte passar in i den mall som skapats för kvinnokroppen.

Kroppsdiskriminering används också för att hålla flickor och kvinnor i schack genom en illusion som säger att uppnår flickan/kvinnan idealkroppen så blir hon automatiskt mer framgångsrik, lycklig och hälsosam.
SMAL anser att denna illusion är en förvrängning av verkligheten. Verkligheten är att flickor och kvinnors kroppar kommer i olika storlekar och former."  (
Källa Skönhetsideal )

De har föreläsningar, workshops och utställningar. Detta tycker jag verkligen behövs! Mer diskussion och information tidigt i skolorna. Mer diskussion och information i samhället. De får helt klart dagens rödaste ros!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0